Ons rundvlees komt van de eigen boerderij. De kalfjes blijven geruime tijd bij hun moeder lopen en de kudde blijft bij elkaar. Om dit te kunnen doen, laten we de stierkalfjes castreren en groeien ze verder als os. We slachten de ossen vanaf ongeveer drie jaar. Koeien die we slachten hebben vaak al meerdere kalfjes gehad.
Het vlees is dieprood van kleur, en dooraderd met dunne draadjes vet, de zogenaamde marmering. De dieren worden in de buurt geslacht, in een rustige omgeving. Dit om zoveel mogelijk stress te voorkomen wat de vleeskwaliteit ten goede komt. De dieren worden alleen gevoerd met gras van eigen boerderij, en krijgen dan ook geen preventieve geneesmiddelen of groeibevorderende stoffen. Zo bent u verzekerd van de beste kwaliteit!
Wilt u graag vlees kopen, dat kan. Komende periode gaan we weer dieren laten slachten. U kunt ervoor kiezen om een bout af te nemen. Dit is een kwart van het dier en betekent een poot met het bijbehorende vlees. Zo kunt u kiezen tussen een voorbout en achterbout. De voorbout kenmerkt zich door verschillende soorten stoofvlees, waaronder zijlende, dikke lende en riblappen. De achterbout bestaat meer uit verschillende stukken biefstuk, waaronder de entrecĂ´te, kogelbiefstuk, bavette en picanha. Bij zowel de voor- als achterbout geldt dat circa de helft van het vlees verwerkt wordt tot gehakt, hamburger, of worst. De verdeling is hier zelf in te maken. En beide delen bevatten ook schenkel, poulet ed. Bij afname van een bout kunt u zelf de portiegrootte bepalen. Al het vlees wordt gevacumeerd en diepgevroren aangeboden.
Op verzoek kan men ook lever afnemen of extra botten voor de soep of de hond….
Toch liever een kleinere portie? Dat kan ook. We bieden pakketten aan van 5 en 10 kg. Deze pakketten bevatten een beetje van beide. De helft bestaat uit gehakt/worst/hamburger en wordt aangevuld met een deel stoof en een deel biefstukachtige vleessoorten. De portiegrootte hiervan is al bepaald en ongeveer tussen de 200 en 300 gram per portie.
Voor meer informatie neem gerust contact met ons op.